Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)Vrancea a desfăşurat, pe parcursul lunii ianuarie, mai multe acţiuni de control şi monitorizare pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă „la negru“, a muncii tinerilor şi copiilor în domenii precum: construcţii, industria textilă, prestări servicii, industria alimentară şi panificaţie, industria lemnului, comerţ, pază, transport rutier de marfă şi persoane, dar şi în baruri, cluburi şi discoteci.
Au fost efectuate 182 de controale, fiind sancţionaţi contravenţional 87 de angajatori. „Inspectorii de muncă au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 133.900 lei. Inspectorii au constatat şi o infracţiune, pentru care s-a întocmit propunere de urmărire penală, remisă organelor competente în acest sens. Vizitele de control au fost efectuate atât ziua, cât şi noaptea“, transmite Eliza Botezatu, directorul ITM Vrancea. Infracţiunea constatată de inspectorii de muncă se referă la depistarea a mai mult de cinci persoane care lucrau fără forme legale într-o unitate de confecţii textile, de pe raza judeţului Vrancea, dar care nu este în Focşani.
Pentru neconformităţile constatate, s-au dispus măsuri cu termene stricte de intrare în legalitate. Inspectorii i-au informat pe angajatori privind necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la încadrarea în muncă, condiţiile şi programul de lucru şi timpul de odihnă al lucrătorilor.
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)Vrancea a desfăşurat, pe parcursul lunii ianuarie, mai multe acţiuni de control şi monitorizare pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă „la negru“, a muncii tinerilor şi copiilor în domenii precum: construcţii, industria textilă, prestări servicii, industria alimentară şi panificaţie, industria lemnului, comerţ, pază, transport rutier de marfă şi persoane, dar şi în baruri, clubu