„Raţia de carne”
„Luni au fost convocaţi la Prefectura Judeţului măcelarii din oraş pentru ca, în baza recentelor deciziuni ministeriale, să se reglementeze consumul cărnii. Au participat la această şedinţă dl. Tarie, prefectul judeţului, dl. Rothkopf, vice-primar al oraşului Suceava, cât şi reprezentanţii OVICAR. S-a hotărât punerea în aplicare a deciziei ministeriale nr. 3949, relativ la raţionalizarea consumului de carne, hotărându-se următoarele: Raţia de carne este de 250 gr. pe săptămână şi se va primi pe bază de cartelă. Orfelinatele, internatele, spitalele, cantinele, garnizoana, arestul preventiv şi elevii flotanţi se vor adresa Serviciului Economic al Primăriei pentru a primi formele legale în baza cărora să poată obţine cota de carne necesară. Pentru o bună distribuire a cărnii şi a mulţumirei populaţiei, poliţia va efectua controale inopinante la abatoare şi măcelării”.
„Lupta poporului”, ziar de informaţii şi atitudine democrată, Suceava, Anul I, nr.32, Februarie 1947.
„Artă populară şi artizanat”
„În ansamblul activităţii pe ţară a sectorului de artă populară şi artizanat, din cadrul cooperaţiei meşteşugăreşti, judeţul Suceava ocupă un loc important, pentru anul în curs sarcinile acestuia crescînd cu 50 la sută. În planificarea producţiei, s-a avut în vedere atât dezvoltarea activităţilor existente, cît şi înfiinţarea de noi secţii care să valorifice, la scară comercială, bogatele tradiţii folclorice de pe meleagurile sucevene. Astfel a luat fiinţă Cooperativa de artă populară
„Zori Noi”, Anul XXIV, n