Taxa suplimentară redevenţei, care va fi impusă şi pentru resursele naturale exploatate înainte de 1 februarie, ar putea avea efect negativ asupra micilpr agenţi din construcţii, a declarat pentru Curierul Naţinal Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC). „Deşi la prima vedere, taxa suplimentară redevenţei nu ar avea un impact major, aceasta va afecta în primul rând agenţii mici pentru care fiecare cheltuială este o povară. Rămâne de văzut dacă pe viitor această taxa va române la doar 0,5% din rulaj şi dacă nu va avea un efect în lanţ, ducând la creşterea preţurilor”.
Taxa specială percepută firmelor cu activităţi de extracţie/exploatare a resurselor naturale, altele decât gazele, aplicată la veniturile luate în calcul la stabilirea cifrei de afaceri, va fi impusă inclusiv pentru resursele exploatate înainte de 1 februarie 2013 şi comercializate după această dată.
Printre activităţile care intră sub incidenţa acestei legi se numără şi cele derulate de companiile care folosesc resursele naturale extrase ca materii prime pentru obţinerea altor produse (precum cărămidă, ţiglă, BCA, mixturi asfaltice, betoane) şi al căror preţ nu este cotat la bursă.
În acest caz, impozitul va fi datorat pentru partea din venitul rezultat din comercializarea produselor finite, corespunzătoare valorii contabile a resurselor naturale utilizate pentru obţinerea produselor finite astfel comercializate, valoare în care vor fi incluse şi toate taxele plătite pentru exploatare.
Taxa suplimentară redevenţei, care va fi impusă şi pentru resursele naturale exploatate înainte de 1 februarie, ar putea avea efect negativ asupra micilpr agenţi din construcţii, a declarat pentru Curierul Naţinal Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC). „Deşi la prima vedere, taxa suplimentară redevenţei nu ar avea