În şedinţa ordinară a Consiliului Local Tulcea, cei patru consilieri liberali au votat „împotriva” ordinii de zi, pe când cei cinci consilieri social – democraţi au votat „pentru”.
„În Uniunea Social Liberală, ca-n orice organism viu şi viguros, sunt strategii diferite. De data aceasta, au fost identificate două, dar acestea nu au fost derogatorii de la canoanele Protocolului USL, ci au avut o anticipare diferenţiată”, crede juristul Claudiu Boangiu, purtătorul de cuvând al Filialei Teritoriale a PNL.
După domnia – sa, consilierii liberali au fost favorabili provocării alegerilor anticipate la nivelul Consiliului Local Tulcea, precum că USL, în judeţ, are o pondere „copleşitoare” faţă de PDL. Al doilea motiv, pentru PNL, a fost lipsa de transparenţă a modului de gestionare a banilor publici, în Primăria Tulcea, ceea ce argumenta că electoratul ar fi votat cu USL, la anticipate, mai mult decât la alegerile locale din iunie 2012. Al treilea: „Partidul Poporului – Dan Diaconescu se află pe un trend descendent, prin aceea că parlamentarii lor migrează către alte partide, că jucăria de efect, numită OTV, a fost luată, prin aceea că Dan Diaconescu este subiect de glume şi ironii în toate apariţiile televizate, prin aceea că am fi putut schimba ponderea Consiliului Local, ajungând ca USL să deţină majoritatea necesară pentru a-şi promova doi viceprimari, dar în primul rând să «cenzureze», în sens pozitiv, proiectele de hotărâri iniţiate de primarul Constantin Hogea”.
Boangiu este de părere că o asemenea deosebire de strategie între aliaţii liberali şi cei pesedişti impunea o mediere la nivelul conducerilor centrale ale celor două partide componente, însă graba cu care s-a rezolvat orientarea consilierilor PNL a făcut imposibilă, din punct de vedere temporal, medierea.
„La sfârşitul săptămânii trecute, în şedinţa Biroului Politic Teritorial s-a