Vinurile şi produsele agroalimentare româneşti vor fi promovate pe piaţa germană cu sprijinul Departamentului de Comerţ Exterior din Ministerul Economiei, care intenţionează să deschidă în acest an, în oraşele Ulm şi München, două astfel de centre de promovare.
'Intenţionăm să deschidem la Ulm, cu sprijinul celui mai mare distribuitor şi contractor de vinuri din Germania, prin care circulă circa peste 2.200 de soiuri, un centru regional de promovare a vinurilor româneşti. În luna iunie, premergător deschiderii acestui centru, împreună cu Biroul Dunării, vom avea la dispoziţie spaţii pentru promovare şi o degustare de vinuri româneşti. De asemenea, am stabilit într-o discuţie avută în luna noiembrie cu primarul din Ulm că vom face şi o săptămâna românească', a declarat pentru AGERPRES directorul general adjunct în Ministerul Economiei, Cristian Cutaş, prezent la Biofach 2013.
Totodată, producătorii români vor avea posibilitatea să-şi deschidă puncte de desfacere în pieţele din oraşele Stuttgart şi Ulm, unde vor beneficia de spaţii la preţuri promoţionale.
Cristian Cutaş a menţionat că în oraşul München intenţionează să deschidă un centru regional de promovare a produselor agroalimentare româneşti, dar pe un concept german mai nou.
'Pentru München intenţionăm să deschidem un centru regional de promovare a produselor agroalimentare româneşti, dar pe un concept german mai nou, unde poţi să cumperi produsul, poţi să serveşti diverse meniuri făcute din produsul respectiv şi poţi să iei şi acasă. Este un concept care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii trei ani în Germania', a subliniat reprezentantul ME.
Intenţiile oficialilor din Ministerul Economiei sunt lăudabile şi în privinţa introducerii de produse tradiţionale româneşti în pensiunile şi restaurantele din Germania.
'Cu ajutorul Asociaţiei Saşilor din Transilvania vrem să ne î