Cu toate că suntem în luna februarie pe tarabele din Piaţa Moldovei au apărut trufandalele. Este vorba despre salata verde, ridichi de lună, ceapă verde şi urzici. Temperaturile ceva mai ridicate faţă de luna trecută i-au făcut pe precupeţi şi cumpărători să anime ceva mai mult cea mai mare piaţă din oraş. Pentru amatorii de crudităţi, preţul la salată verde este între 1 şi 1,5 lei în funcţie de mărime. Cu un leu se vinde şi legătura de ceapă verde, iar ridichile se vând cu 1,5 lei. „Iau un pic de salată verde, că prea multă carne am mâncat în iarna asta. Iau şi ridichi şi ceapă verde ca să iasă bună salata şi o mănânc cu nişte aripi de pui. Fără carne de porc şi vită că nu prea e sănătoasă”, ne-a spus un pensionar.
Pe un colţ de tarabă se găseau şi urzici, foarte bune pentru cantitatea mare de fier pe care o au, dar aveau un preţ cam piperat. Câteva firicele, care formau o grămăjoară, se vindeau la preţul de 1 leu. Vânzătorul ne asigură că sunt culese tocmai din pădurile Voetinului. Pe tarabe au apărut şi produse de sezon. Este vorba despre arpagicul bun pentru pus în pământ, care se vindea cu preţuri cuprinse între 6 şi 9 lei kilogramul în funcţie de calitate. Cei care doresc să pună la primăvară ceapă în pământ ar putea să îşi cumpere de pe acum ştiut fiind faptul că, în luna aprilie, preţul la arpagic de obicei trece de 10 lei kilogramul.
Pe tarabe se găsesc în continuare rădăcinoase, morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel cu preţuri între 1,5 lei şi 2 lei morcovul, iar celelalte la preţul de 5 lei kilogramul. Ceapa se vindea cu 2 şi 3 lei kilogramul, iar usturoiul are preţuri între 6 şi 8 lei pentru aceeaşi cantitate. Nu lipsesc de pe tarabe nici miezul de nucă măcinat sau întreg la preţul de 25 de lei kilogramul şi prunele uscate la preţul de 12 lei kilogramul. La sectorul de fructe oferta este limitată. Se găsesc însă din abundenţă mere şi stru