Cele patru decenii în care George Dănilă a fost primar al Hunedoarei au coincis cu una dintre cele mai înfloritoare perioade din istoria oraşului.
George Dănilă (1939 - 1912), primul primar al Hunedoarei, a fost la conducerea administrativă a oraşului între 1970 şi 1912.
A fost unul dintre puţinii primarii români ai oraşelor transilvănene, într-o perioadă în care cele mai multe localităţi ale regiunii care aveau populaţie majoritar românească erau conduse de austro-ungari. George Dănilă s-a născut în Hunedoara şi a avut studii juridice şi administrative.
Vremurile bune ale oraşului
A fost cunoscut, potrivit istoricilor, ca unul dintre militanţii pentru unirea Transilvaniei cu România, dar pe lângă implicarea lui în susţinerea cauzei unirii a fost preţuit de hunedoreni pentru că în anii în care a fost primar, Hunedoara s-a transformat complet.
George Dănilă a atras, se poate spune, cele mai reprezentative investiţii străine din istoria Hunedoarei: în uzinele de fier şi cele legate de furnalul de la Govâjdia, construit de austro-ungari: habsburgii au fost convinşi de primar în numele comunităţii să aleagă zona Hunedoarei şi nu alte locuri. Totodată, în vremea primarului legendar, Castelul Corvinilor a intrat în cel mai amplu proiect de restaurare din istoria lui.
Un edil iubit de comunitate
Primarul nu a strâns averi de pe urma funcţiei pe carea deţinut-o vreme de patru decenii. A atras în schimb, dragostea localnicilor. În semn de preţuire, locuitorii Hunedoarei i-au oferit o cupă de argint, cu blazonul Hunedoarei, la împlinirea a 25 de ani de la alegerea lui. Totodată, la moartea sa, românii şi maghiarii din oraş au contribuit cu bani, pentru a-i asigura o înmormântare demnă de ceea ce a făcut pentru dezvoltarea Hunedoarei.
„Numai în Inidoara se află vreo două mii de unguri, de slovaci unguri