În România, pericolul îmbolnăvirilor grave te poate pândi la tot pasul. Chiar şi în halele în care se vând produse alimentare, fie proaspete, fie congelate. Inspectorii Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASVSA) din Capitală au descoperit că într-un spaţiu comercial de pe bulevardul Timişoarei comerţul se face în condiţii nu tocmai igienice, într-un mediu insalubru ce poate fi încărcat de bacterii şi microbi. Specialiştii au solicitat închiderea halelor, însă, până acum, autorităţile nu au mişcat un deget. În România, pericolul îmbolnăvirilor grave te poate pândi la tot pasul. Chiar şi în halele în care se vând produse alimentare, fie proaspete, fie congelate. Inspectorii Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASVSA) din Capitală au descoperit că într-un spaţiu comercial de pe bulevardul Timişoarei comerţul se face în condiţii nu tocmai igienice, într-un mediu insalubru ce poate fi încărcat de bacterii şi microbi. Specialiştii au solicitat închiderea halelor, însă, până acum, autorităţile nu au mişcat un deget.
Zilnic, sute de clienţi, majoritatea pensionari sau salariaţi cu portofelul subţiat de criză, trec pragul respectivului complex, botezat de localnici “gheţărie”. Atraşi de preţurile mici ale produselor, nici unul nu-şi mai bate capul cu mizeria pe care inspectorii sanitari- veterinari au găsit-o la ultimul control. Nu le pasă nici de mirosurile grele care au intrat, parcă, în pereţii murdari, crăpaţi şi plini de igrasie. Oamenii care se aprovizionează din acest depozit îşi riscă sănătatea, sunt de părere specialiştii. Însă pe bucureşteni puţin îi interesează. “Cu 100 de lei mi-am făcut piaţa pentru o săptămână! De ce să-l închidă? Chiar dacă nu e tocmai foarte curat, produsele sunt bune”, ne-a spus Marga, o pensionară de 67 de ani. Şi Dan (53 de ani) recunoaşte că preţurile mici l-au tentat. “Vin o dată