In Romania, confidentialitatea documentelor, securitatea bunurilor si clientii zgomotosi sunt cei trei factori care descurajeaza lucrul in cafenele, declara repondentii noului sondaj Regus, realizat in 26.000 de companii din peste 90 de tari.
De asemenea, cercetarile anterioare realizate de Regus aratau ca 64% dintre oamenii de afaceri au recurs la centre de afaceri profesionale pentru a beneficia un mediu de afaceri productiv.
Noua preferinta a oamenilor de afaceri este „lucrul intr-o cafenea”. Cel putin aceasta pare sa fie o tendinta recenta; poate suna tentant: wifi gratuit, un mediu alert si o cafea revigoranta. Regus i-a intrebat pe oamenii de afaceri din intreaga lume daca acesta este mediul ideal de lucru. Desigur, este placut sa te poti opri intr-o cafenea atunci cand te afli in oras, pentru a rezolva rapid diferite probleme, pentru a trimite e-mailuri sau cand trebuie sa discuti informal cu colegii. Cu toate acestea, repondentii acestui sondaj au afirmat clar ca acest stil de lucru nu poate constitui norma, deoarece nu este productiv, sigur sau profesionist.
Lista de dezavantaje ale lucrului intr-o cafenea include clientii zgomotosi care deranjeaza apelurile telefonice, lipsa imprimantelor, scannerelor sau a echipamentelor obisnuite de birou. La nivel global, este mult mai probabil ca generatia baby boomers (60%) sa desconsidere cafeneaua, considerand ca este o locatie neprofesionista pentru intalnirile cu clientii, in comparatie cu generatia Y (48%), motivȃnd capacitatea de concentrare in acest tip de mediu. Conform aceluiasi studiu, persoanele zgomotoase sau care asculta conversatiile private sunt o problema indiferent de generatie.
Statistici importante • Pentru angajatii romani, cele mai mari dezavantaje ale lucrului in cafenea sunt:
o Confidentialitatea documentelor si conversatiilor (80%)
o Nevoia de supraveghe