Scandalul cărnii de cal care a fost ştampilată eronat drept carne de vită este o problemă de etichetare şi nu reprezintă, pentru moment, o ameninţare sanitară, a subliniat vineri la Atena comisarul european pentru Sănătate, Tonio Borg, relatează AFP, preluat de Mediafax.
"Până în prezent, nu este vorba despre o problemă de siguranţă alimentară", a subliniat Borg în cadrul unei conferinţe de presă. "Nu trebuie să generăm panică", fără elemente noi, acest caz "va fi tratat drept o problemă de etichetare", a insistat el.
Comisarul a subliniat că UE are "unul dintre cele mai bune sisteme de siguranţă alimentară din lume". "Avem instrumentele pentru a urmări toate produsele", a afirmat el.
Borg încheie o vizită în Grecia, în umbra scandalului generat în Europa de o fraudă privind 750 de tone de carne care a servit la fabricarea a 4,5 milioane de produse etichetate eronat şi vândute în 13 ţări europene.
Cazul, care a dezvăluit complexitatea comercială a circuitului urmat de carne în Europa, a luat joi o dimensiune sanitară, după ce testele efectuate în Marea Britanie au dezvăluit că şase carcase de cal conţineau fenilbutazonă, un analgezic interzis în alimentaţie.
Dar potrivit Parisului, această carne nu a intrat în lanţul alimentar.
Uniunea Europeană a decis să lanseze o campanie de teste ADN în toate ţările membre şi să încredinţeze Europol coordonarea anchetelor judiciare.
Scandalul cărnii de cal care a fost ştampilată eronat drept carne de vită este o problemă de etichetare şi nu reprezintă, pentru moment, o ameninţare sanitară, a subliniat vineri la Atena comisarul european pentru Sănătate, Tonio Borg, relatează AFP, preluat de Mediafax.
"Până în prezent, nu este vorba despre o problemă de siguranţă alimentară", a subliniat Borg în cadrul unei conferinţe de presă. "Nu trebuie să generăm panică", fără elemente