Cadrele didactice din judeţ pot contribui la realizarea proiectului plan-cadru pentru învăţământul primar prin propuneri pe care vor putea să le prezinte Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea până marţi, 19 martie.
Planul-cadru reprezintă un document de politică educaţională care vine cu modificări în ceea ce priveşte disciplinele obligatorii şi opţionale precum şi numărul de ore alocate acestora pe săptămână. Trunchiul comun conţine oferta educaţională de parcurs în mod obligatoriu de către toţi elevii care urmează acelaşi tip de program de formare. Potrivit noului plan supus dezbaterilor, disciplinele opţionale reprezintă oferta educaţională propusă de şcoală, adecvată pe cât posibil specificului local, intereselor şi nevoilor elevilor.
Planul propus de Ministerul Educaţiei şi aflat în dezbatere publică prevede cinci ore pe săptămână la Limba şi literatura română în clasa pregătitoare, câte şase ore în clasa I şi a II-a, cinci ore în clasa a III-a şi patru ore în clasa a IV-a. Proiectul de plan-cadru propune câte o oră pe săptămână de Arte vizuale pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV, Educaţia muzicală şi mişcare câte 2 ore pe săptămână până la clasa a II-a şi trei ore pe săptămână pentru clasele III-IV, iar Educaţie fizică – câte două ore pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a.
„S-a trimis chestionarul în şcoli iar acum aşteptăm până marţi răspunsul colegilor noştri. Cred că nu ar strica mai multă mişcare atât la clasa pregătitoare cât şi pentru elevii claselor I-IV. Pentru sănătatea copiilor mişcarea este importantă. Părinţii îi aduc pe copii cu maşina la şcoală, iar statul la şcoală pe scaun nu ajută la sănătatea co-piilor, de aceea părerea mea perso-nală este în favoarea orelor de educaţie fizică”, a spus inspectorul şcolar de specialitate Lina Vlăsceanu.
Acelaşi plan propus de Mi-nister pr