Administraţia locală a decis ieri să refuze achiziţionarea clădirii fostului hotel Continental din centrul oraşului la preţul de vânzare propus de către lichidatorul judiciar.
Primăria este interesată să preia în patrimoniul oraşului clădirea simbol de la kilometrul 0, însă pentru un preţ mult mai mic. Cel puţin de trei ori mai mic. Administraţia mizează că piaţa va regla preţul de vânzare, după care primăria va putea cumpăra clădirea.
În 22 februarie expiră termenul pentru execitarea dreptului de preempţiune privind cumpărarea clădirii fostului hotel Continental din centrul oraşului. Lichidatorul judiciar, Expert Insolvenţă Hunedoara, a transmis primăriei informaţii noi, după cum a explicat primarul Emil Boc, la şedinţa de îndată a forului local de ieri, potrivit cărora situaţia juridică a clădirii a fost clarificată şi nu mai există dispute juridice pe rolul instanţelor. "Analiza făcută de executivul primăriei spune că nu ne exercităm dreptul de preempţiune la acest preţ de vânzare (5,5 milioane de euro - n.red.). Depăşeşte orice valoare de piaţă. E absolut, din start, de neacceptat. Dacă ne fac alte oferte, putem veni în faţa Consiliului Local să le prezentăm. Suma cerută echivalează cu bugetul de investiţii al primăriei pentru străzi pe un an de zile", a menţionat Boc.
Consilierii locali au discutat ieri, minute în şir, răspunsul pe care instituţia îl va da lichidatorului judiciar privind dreptul de preempţiune. Aceasta pentru minimalizarea risculul ca administraţia să piardă Conti, în cazul în care lichidatorul continuă licitaţiile pentru vânzarea clădirii din centrului Clujului. "Pe dreptul civil, la orice preţ ar fixa, trebuie să ne întrebe dacă cumpărăm. Depinde de disponibilitatea lor de a discuta cu primăria. Riscul e minim ca imobilul să se vândă. Au fost multe licitaţii şi nimeni n-a cumpărat, iar preţul a scăzut. Nu suntem o casă făr