Presa franceză continuă să relateze evoluţiile în scandalul cărnii de cal; Le Monde titrează: Guvernul acuză Spanghero. 'Spanghero, unul dintre furnizorii cărnii de cal ştampilate carne de vită, se află în vizorul guvernului, după publicarea primelor elemente ale anchetei joi, 14 februarie. Ministrul pentru consum, Benoît Hamon, a dat asigurări că societatea ştia că eticheta drept carne de vită, carnea de cal. Spanghero s-a făcut vinovată de înşelătorie economică şi va fi urmărită în justiţie, a adăugat el, promiţând să însănătoşească filiera. Ministrul agriculturii, Stephan Le Foll a adăugat că Spanghero va pierde agrementul sanitar care îi permite să vândă carne.
În ceea ce priveşte societatea Comigel, care fabrică lasagna, aceasta a fost înşelată, dar se face totuşi vinovată de neglijenţă, mai scrie Le Monde.
Editorialul cotidianului de seară este consacrat propunerilor de reformă în justiţie, la care lucrează de câteva luni o comisie specială şi care are ca misiune să reducă pe cât posibil cazurile de recidivă. 'Constatarea care se degajă după 6 luni este indiscutabilă : măsurile alternative protejează mai bine de recidivă decât închisoarea. De altfel, exemplele canadian sau scandinav arată că între amendă şi închisoare, pedepsele de libertate condiţionată însoţite de o supraveghere strictă sunt mult mai adaptate pentru mulţi dintre delicvenţi.'
Cotidianul de dreapta, Le Figaro, consacră şi el spaţii largi scandalului cărnii de cal vândută pe post de carne de vită. 'O zi într un abator românesc', îşi intitulează cotidianul reportajul menit să arate cum se lucrează în industria cărnii din România, un reportaj bogat ilustrat cu fotografii. Le Figaro publică de asemenea un interviu cu un responsabil al asociaţiilor de protecţie a consumatorilor, care arată cu degetul spre clasa politică : 'Oamenii politici sunt porta-vocea industriei agro-alime