Sute de persoane şi-au găsit sfârşitul, anul trecut, pe paturile Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. În majoritatea cazurilor, numitorul comun a fost vârsta înaintată a pacienţilor combinată cu stadiul terminal al bolilor de care sufereau aceştia. Mai exact, pe tot parcursul anului 2012, 619 persoane au decedat în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Majoritatea pacienţilor au fost internaţi în spital în stare foarte gravă sau cu cancere în stadii terminale, astfel că decesul lor nu putea fi evitat. Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între câteva ore de viaţă şi peste 90 de ani.
Cele mai multe decese s-au înregistrat în Secţia de Neurologie, unde au decedat 113 pacienţi, majoritatea în urma unor accidente vascular-cerebrale, dar şi din cauza vârstei înaintate. Pe locul doi se situează Secţia de Cardiologie, unde au murit 86 de pacienţi. Cele mai frecvente cauze de deces în această secţie au fost insuficienţele mitrale, infarctul miocardic acut şi stopul cardio respirator. Un număr mare de decese s-a înregistrat şi în Secţiile de Medicină Internă, Gastroenterologie, Nefrologie, Oncologie şi Pneumoftiziologie.
Din nefericire, anul trecut în Spitalul Judeţean au murit şi 26 de copii. În Secţia de Neonatologie au decedat 13 bebeluşi, din care 9 se născuseră prematur. Aceştia aveau vârste cuprinse între 0 şi 23 de zile. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Spitalului Judeţean, micuţii au murit din cauza unor afecţiuni respiratorii grave cu care s-au născut, spre exemplu detresa respiratorie. Şi în Secţia de Pediatrie au murit, anul trecut 12 copii, cele mai frecvente cauze de deces fiind stopurile cardio-respiratorii.
Decese s-au înregistrat şi la Secţiile de Diabet, Hematologie, Ortopedie, Urologie şi Obstetrică Ginecologie, dar numărul pacienţilor morţi este mic.
Procedura de scoatere din spital a unei