Ministerul Educatiei propune cresterea numarului de ore de sport in invatamantul primar, pe langa cele doua ore la "Educatie fizica" fiind prevazute la clasele pregatitoare, intai si a II-a alte doua ore la "Muzica si miscare", iar la clasele a III-a si a IV-a, o ora la "Joc si miscare".
Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica proiectul Planului-cadru pentru invatamantul primar prin care propune cresterea numarului de ore prevazut pentru activitatile care urmaresc stimularea dezvoltarii fizice armonioase a elevilor , respectiv educatie fizica si muzica.
Planul-cadru de invatamant este un document de politica educationala care cuprinde discipline obligatorii (trunchiul comun) si optionale (curriculum la decizia scolii) , precum si numarul de ore alocate acestora pe saptamana.
Potrivit Ministerului Educatiei, Planul-cadru pentru invatamantul primar opereaza cu urmatoarele arii curriculare : Limba si comunicare, Om si societate, Matematica si stiinte ale naturii, Arte, Sanatate si motricitate, Tehnologii, Consiliere si orientare.
Initiatorii proiectului precizeaza ca, la nivel european, se constata acordarea unei atentii sporite educatiei fizice, prin alocarea unui numar mare de ore in tari precum Franta, Luxemburg, Ungaria, Germania, Slovenia, Austria, Liechtenstein si Croatia, respectiv cel putin trei ore pe saptamana. Proiectul va fi in dezbatere publica pana in 19 februarie. Ministerul Educatiei propune cresterea numarului de ore de sport in invatamantul primar, pe langa cele doua ore la "Educatie fizica" fiind prevazute la clasele pregatitoare, intai si a II-a alte doua ore la "Muzica si miscare", iar la clasele a III-a si a IV-a, o ora la "Joc si miscare".
Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica proiectul Planului-cadru pentru invatamantul primar prin care propune cresterea numarului de or