TIMISOARA. Dupa cativa ani in care si-a revendicat in zadar proprietatile imobiliare aflate in administrarea unui composesorat (un grup de persoane care gestioneaza, in comun, o avere, terenuri, etc) din judetul Caras-Severin, o timisoreanca a decis sa se adreseze instantelor de judecata pentru a-i obliga pe „custozii” averii sale din judetul vecin sa-i restituie cele peste 20 de hectare de padure si de pasune detinute legal in acea zona.
Hotararea femeii de a iesi din asociatie si de a-si administra in regim privat bunurile imobiliare a fost declansata de sumele derizorii primite, anual, de la composesoratul din Caras-Severin, sume care arareori au depasit 3 milioane de lei vechi. Mai mult, cele 13 hectare de padure de fag si 7 hectare de pasune au devenit „tinta” unora dintre locuitorii din Bucova, membri de frunte ai „Composesoratului Bautarul Superior”, care s-au oferit insistent sa „accepte” preluarea celor 20 de hectare de teren cu titlu de donatie.
„La ultima sedinta, pe Iacob (reprezentantul proprietarului din Timisoara n.n.) l-au dat afara si casierul a spus ca nu se mai complica cu banii matale si ca nu mai are treaba cu Timisoara. Ei trec dreptul matale de padure la composesorat si sa nu le mai trimiti hartii cu domnul ala ca ei nu mai iau in considerare nimic. M-am gandit ca, daca este asa, sa-mi faci mie o donatie ca eu, cand se dau banii, iti trimit si lemnu, daca se capata, sau il vand, ca fagul este 175.000 metru cub, acolo pe loc in padure. Poate te hotarasti sa o dai de tot, ca imi pare rau sa fie cum zic ei, ca tare mult am umblat pana am castigat mostenirea matale. Daca te hotarasti, sa-mi spui sa vin la Timisoara, ca daca nu esti in sat sa iei lemnul ei asteapta momentul ca sa-l poata lua”, a fost instiintata, anul trecut, Marioara Vasiloni, proprietara celor 20 de hectare de teren, de catre una dintre „colegele” carasene de