Carnea achiziţionată pentru a fi procesată era de cal, nu de vită, iar societatea Spanghero era la curent cu această situaţie, potrivit facturilor descoperite de anchetatorii francezi de la Direcţia de combatere a fraudelor, dezvăluie sâmbătă France Info, citat de agerpres.ro
Potrivit informaţiilor France Info, care publică facsimilul unei facturi, anchetatorii deţin aproape 1.500 de documente confiscate în ultimele zile de la fabrica de procesare de la Castelnaudary. Pe aceste facturi se poate vedea, fără niciun dubiu, codul "0205 0080", utilizat pentru carnea de cal (faţă de "0201" sau "0202" pentru carnea de vită). Facturile au fost regăsite şi în contabilitatea societăţii.
Conform anchetatorilor, Spanghero nu putea, în niciun caz, să nu cunoască semnificaţia codului. Este de ajuns o simplă accesare a site-ului pe probleme vamale al Comisiei Europene pentru a vedea că respectivul cod "0205" corespunde cărnii de cal.
"Nu ştiam, noi am comandat, cumpărat şi primit, din câte cunoşteam şi conform trasabilităţii, carne de vită", afirma preşedintele Spanghero, Barthélémy Aguerre, negând acuzaţiile aduse joi de ministrul francez pentru protecţia consumatorilor, Benoît Hamon.
Spanghero se află acum într-o situaţie foarte dificilă, anchetatorii afirmând că dispun de suficiente elemente pentru a stabili, fără cel mai mic dubiu, înşelătoria practicată de companie, mai relevă France Inf
Carnea achiziţionată pentru a fi procesată era de cal, nu de vită, iar societatea Spanghero era la curent cu această situaţie, potrivit facturilor descoperite de anchetatorii francezi de la Direcţia de combatere a fraudelor, dezvăluie sâmbătă France Info, citat de agerpres.ro
Potrivit informaţiilor France Info, care publică facsimilul unei facturi, anchetatorii deţin aproape 1.500 de documente confiscate în ultimele zile de la fabrica de procesa