Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă, la inaugurarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, că unitatea este foarte aproape de statutul de spital regional de urgenţă de top, precizând că este un pariu care poate fi realizat în scurt timp.
"Acest spital ar putea să reprezinte cu adevărat conceptul pe care l-am lansat cu mulţi ani în urmă împreună cu Raed Arafat, şi anume acel statut de spital regional de urgenţă. Mai are foarte puţin ca Spitalul Universitar să ajungă la un asemenea statut. Este un pariu care peste ani se poate realiza. (...) Cu sprijinul nostru material, cred că putem, într-un termen relativ apropiat, să mai realizăm buncărul pentru radioterapie, să închidem toate investiţiile, nu foarte mari, care mai sunt de realizat şi după aceea să ne lăudăm că avem în România un spital regional de urgenţă de top", a spus Nicolăescu.
La inaugurarea secţiei de Terapie Intensivă au fost prezenţi şi secretarul de stat Raed Arafat, precum şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti, profesor doctor Ioanel Sinescu.
Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoi, a declarat că investiţiile pentru realizarea Secţiei de Terapiei Intensivă au reprezentat aproximativ 850.000 de euro, banii fiind folosiţi pentru refacerea tuturor compartimentelor, a dotărilor medicale, inclusiv "lucruri care nu au fost schimbate de la deschiderea spitalului, din 1978".
Cîrstoiu a subliniat că pentru funcţionarea efectivă a secţiei de Terapie Intensivă mai sunt necesare 28 de paturi şi câteva monitoare, pe care unitatea medicală nu a putut să le achiziţioneze deoarece nu a avut voie şi nu a avut cu ce.
"Acum trei ani, Spitalul Universitar nu avea Unitatea de Primiri Urgenţe. Acum o are şi, zilnic, între 30