Există câteva mituri despre computere care au reuşit să reziste în timp deşi nu se bazează pe niciun fel de sâmbure de adevăr, informează HIT.ro.
Mitul hackerului
“Un hacker iţi poate porni computerul şi îl poate utiliza în timp ce tu dormi. Din acest motiv este bine să scoţi computerul din priză şi să scoti mufa de la cablul de internet sau să opreşti routerul wireless înainte de a te culca.”
Acest mit calcă pe urmele filmului “Hackers”. Doar acolo am văzut cum pe ecranul unui puşti autodidact în computere apare mare şi clipind textul “Hacked!”
Mitul radiaţiilor
“Monitoarele sunt radioactive, însa poţi neutraliza radiaţiile dacă aşezi în faţa acestora un cactus. Cu cât cactusul este mai mare şi are mai multi ţepi, cu atât gradul de protecţie este mai ridicat”.
În primul rand, computerele nu iradiază si nici monitoarele nu iradiaza în adevăratul sens al cuvântului. Emit, doar, unde electromagnetice (mai ales în cazul CRT-urilor pe cale de dispariţie). Un cactus pe birou are un singur efect: estetic!
Mitul congelării
“Cea mai bună metodă pentru a recupera datele de pe un hard stricat este să îl introduci în congelator şi să îl laşi să îngheţe timp de câteva ore. După ce il vei scoate din congelator şi îl vei reinstala pe computer, toate erorile vor fi eliminate, iar fişierele importante vor fi recuperate.” Credem că este mitul care a rezistat cel mai mult în timp, deşi nimeni nu a reuşit să “depaneze” bad-urile de pe un HDD punându-l în congelator.
Mai mult pe Economica.net
Există câteva mituri despre computere care au reuşit să reziste în timp deşi nu se bazează pe niciun fel de sâmbure de adevăr, informează HIT.ro.
Mitul hackerului
“Un hacker iţi poate porni computerul şi îl poate utiliza în timp ce tu dormi. Din acest motiv este bine să scoţi computerul din priză şi să scoti mufa de la cablul de inter