Un număr de 915 buzoieni beneficiază de salariul mediu brut pe economie, cuprins între 2.100 şi 2.200 de lei lunar.
Cu toate că, din acest punct de vedere, judeţul nostru se găseşte la mijlocul clasamentului, pe locul 21 din totalul zonelor din ţară - o poziţie destul de bună, de altfel, în topul naţional - numărul buzoienilor care obţin un astfel de salariu este destul de mic în comparaţie cu numărul de angajaţi din judeţ. Potrivit zf.ro, cei mai mulţi salariaţi cu 2.100 – 2.200 lei/lună, respectiv 35.049, se regăsesc în Bucureşti, urmat de Argeş (4.342), Timiş (4.300), Cluj (4.206). Cei mai puţin salariaţi cu un astfel de câştig lunar se găsesc în Vaslui (368), Sălaj (374), Călăraşi (377) şi Ialomiţa (397).
Ţara noastră a rămas, în continuare, una din ţările cu cele mai ieftine costuri cu forţa de muncă din Europa, având în vedere că, în euro, salariul mediu net al angajaţilor români, de 343 de euro pe lună, este de nouă ori mai mic decât salariul mediu net al angajaţilor francezi, care câştigă, în medie, 3.081 euro net lunar.
Cel mai bine plătiţi angajaţi sunt cei care activează în domeniul serviciilor financiare, cei din sectorul IT şi cei din industria tutunului, ale căror salarii sunt de cel puţin două ori mai mari decât media pe economie. La polul opus se află profesorii şi medicii, dar şi angajaţii din industria hotelurilor şi restaurantelor, care au salarii mai mici decât nivelul salarial mediu pe economie. Salariul mediu este unul dintre cei mai importanţi indicatori ai unei economii, acesta fiind unul dintre factorii decisivi pentru investitorii care vor să îşi deschidă o facilitate de producţie sau un centru de servicii în România. În plus, salariul mediu pe economie are o importanţă majoră, pentru că evoluţia acestuia este luată în considerare atunci când se calculează pensiile.
Alţi 121 de buzoieni se regăsesc printre cei m