Sursa foto: Adevărul
MESERIA: ANALIȘTI AI VIEȚII DE ZI CU ZI.Formatorii de opinie au ajuns să se confunde cu moderatorii emisiunilor la care sunt invitaţi, scrie Adevărul. Mugur Ciuvică, Andreea Pora, Marius Pieleanu, Monica Tatoiu. Un telespectator neavizat ar putea crede că aceştia moderează emisiuni.
Mai sunt însă şi oameni care au meserii onorabile dar care, pe lângă asta, mai sunt şi analişti ai vieţii de zi cu zi în talk-show-urile televiziunilor de ştiri. De ce fac asta?
Tudor Octavian: „Asta e, mi-am acceptat condiţia de cârtitor. De ce am făcut-o? Pentru că n-am mai avut acces la altceva. Păi, ce să fac? Să mor? De ce să mor? De ce să mor eu, când pot să mă uit la spectacolul ăsta al lumii. Voi poate o să spuneţi: «Dar nu e corect». Da, nu e corect, dar se poate. Apoi, mie îmi place să pălăvrăgesc”, spune, cu cinismul care-l caracterizează, Tudor Octavian.
Florin Iaru spune că „din televiziune se poate trăi. Am un contract cu un număr de prezenţe. Pot refuza o invitaţie dacă nu îmi place un subiect. Dar dacă nu îmi fac numărul de prezenţe, sunt penalizat. În general, accept invitaţiile. (…)Până acum un an şi jumătate aveam un salariu de ziarist din care puteam trăi. Acum…”.
Paula Iacob: „Eu vin din plăcere la emisiuni. N-am luat în viaţa mea un ban de la vreun patron de televiziune. Că dacă aş lua, atunci el ar putea să-mi zică: «spune aia, spune ailaltă». N-aş mai avea libertate de opinie. Nu, domnule, eu trăiesc din avocatură. Dar îmi place să vin la emisiuni şi să împărtăşesc din ce ştiu”.
Oamenii care „tâmpesc poporul cu televizorul“: „Dar nu cumva poporul e tâmpit deja?“. Din culisele celei mai frumoase meserii – datul cu părerea
ESTIMARE.Piața de publicitate OOH (panotaj stradal, reclame în lifturi, toalete, parcări, săli de așteptare) va ajunge la circa 35 de milioane de euro anul acesta, o suma similară cu c