Se ştie faptul că adăugarea sării în mâncare îi oferă acesteia un gust bun, dar medicii avertizează că excesul de sare poate dăuna sănătăţii. Zilele trecute, membrii Asociaţiei „Salvaţi o viaţă” au stat de vorbă cu vrâncenii, oferindu-le pliante informative şi sfaturi despre excesul sării în alimentaţie. „Sarea este cunoscută ca un factor de risc la hipertensivi, dar se află şi la originea a numeroase probleme de sănătate, în special la nou-născuţi, persoane vârstnice sau la supraponderali. Nevoia fiziologică minimală de sare este în jurul a două grame/zi. Sarea contribuie la creşterea tensiunii arteriale, dar este implicată şi în apariţia altor boli cardiovasculare şi a osteoporozei. Le recomandăm vrâncenilor să consume sare cu moderaţie, pentru a evita diferite afecţiuni”, a spus Emilia Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei. Membrii Asociaţiei recomandă reducerea progresivă a sării, compensând cu diferite condimente şi ierburi aromate. De asemenea, ei recomandă să alegeţi un mod de gătit care păstrează savoarea alimentelor, cum ar fi gătirea sub aburi sau prin fierbere.
Cei care doresc să sprijine Asociaţia „Salvaţi o viaţă” o pot face, în funcţie de categoria din care fac parte. Societăţile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariaţii prin redirecţionarea a 2% din impozitul anual. Codul de identificare fiscală al Asociaţiei este 27802227, iar contul bancar RO45 CRCOX 4001 0000 0242 035.
Se ştie faptul că adăugarea sării în mâncare îi oferă acesteia un gust bun, dar medicii avertizează că excesul de sare poate dăuna sănătăţii. Zilele trecute, membrii Asociaţiei „Sa