După ce au achiziţionat teren printr-o licitaţie publică, oferind un preţ de 1 euro pe mp, germanii de la Reif au acum pretenţia ca municipiul Câmpia Turzii să păstreze discreţia în privinţa activităţii din zona parcului industrial.
În anul 2006, oferta pentru construirea unui parc industrial în Câmpia Turzii, prezentată de nemţii de la Reif, a fost considerată drept cea mai avantajoasă şi mai profitabilă, motiv pentru care, de altfel, primăria a şi desemnat-o câştigătoare. În 2013, promisiunile Reif nu sunt îndeplinit nici măcar în proporţie de 50%. Aşa se face că primarul Ioan Hanga a ţinut să-şi exprime dezamagirea cu privire la această tranzacţie păguboasă, mai cu seamă şi pentru faptul că în prezent zona Câmpia Turzii a devenit o adevărată bombă socială, având în vedere disponibilizările masive efectuate de către Mechel. În replică, printr-o scrisoare, Reif îi transmite primarului Hanga să-şi ţină pentru el părerile, invocând caluzele de confidenţialitate prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare.
N-ar fi pentru prima oara când când autorităţile locale din România încheie afaceri în detrimentul comunităţilor pe care le reprezintă. Cazul parcului industrial din Câmpia Turzii este cu atât mai special în sensul acesta, cu cât ar trebui să se aibă în vedere gradul ridicat de şomaj cu care se confruntă în prezent oraşul. Locurile de muncă din această zonă au dispărut aproape cu desăvârşire, mai cu seama după disponibilizările masive efectuate de Mechel. Era firesc, prin urmare, ca terenurile de care dispune administraţia locală să fie exploatate la maxim, pentru atragerea de investitori care să ofere locuri de muncă. Numai că, unul dintre cele mai valoroase terenuri ale municipalităţii - care măsoară 44 de hectare - a fost irosit încă din 2006, când a fost atribuit (vândut), printr-o licitaţie publică, investitorului german Reif. Cumpărând la un pr