* Peste 200 de tineri din toată ţara şi-au anunţat deja participarea la festivalul de la Buzău
Ajuns deja la cea de-a IV-a ediţie, Festivalul Francochanson de la Buzău atrage atenţia unui număr tot mai mare de tineri talentaţi. Astfel, cu mai bine de o săptămână înainte de ridicarea cortinei, peste 200 de participanţi din toată ţara şi-au anunţat deja prezenţa pe scena festivalului de muzică francofonă.
„Încercăm an de an să descoperim prin acest festival tinere talente, cărora să le oferim, pe lângă premii, şansa de a participa la alte competiţii cu caracter internaţional. Mai exact, trimitem câştigătorii de la ediţia aceasta la festivaluri unde pot reprezenta ţara. Sperăm totodată să le transmitem elevilor dragostea pentru limba şi muzica franceză”, a declarat preşedintele Centrului Cultural Francofon Buzău, Maria Pleşea.
Potrivit aceleiaşi surse, ediţia de anul acesta se va desfăşura în perioada 9-10 martie, pe scena Consiliului Judeţean şi va beneficia şi de câteva surprize.
„Dacă anul trecut l-am avut invitat special pe Mihai Trăistariu, acum avem alături de noi animatori din Africa, ce vor susţine un recital special în cea de-a doua zi a festivalului. Totodată, în prima zi a competiţiei, pe scenă vor urca reprezentanţi ai Centrului Creaţiei Populare Buzău, încercând astfel să apropiem muzica uşoară cu cea tradiţională românească”, a mai declarat Maria Pleşea.
Cei doi invitaţi din Africa sunt formatori şi animatori în domeniul meloterapiei. Ei vor susţine momente de muzică africană bazată în special pe percuţie. Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku, liderul grupului, este originar din Congo, dar spune că pentru el acasă însemană Africa de Sud. Muzician profesionist, foloseşte tobele în meloterapie, deţinând numeroase diplome în acest domeniu. Printre activităţile cuprinse în CV-ul său apar şi colaborări cu cei de la UNICEF, alături