Cincizeci de exemplare din manualul alternativ "Istoria secuilor", în cazul căruia Corpul de control al Ministerului Educaţiei a făcut verificări, au fost trimise unei localităţi din Ungaria, ca să fie împărţite la şcoli unde elevii să înveţe despre secui şi despre Ţinutul Secuiesc.
Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de UDMR Covasna, cincizeci de exemplare din manualul alternativ "Istoria secuilor" au ajuns în oraşul Kiskunfélegyháza (Ungaria), transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cărţile au fost înmânate de o delegaţie a judeţului Covasna primarului oraşului Kiskunfélegyháza, Kapus Krisztián, care a dat asigurări că vor ajunge în bibliotecile şcolilor din oraş.
La eveniment a participat şi deputatul UDMR Marko Attila, care a declarat că aceste manuale îndeamnă cititorii să cunoască rădăcinile şi istoria secuilor.
În decembrie, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, declara, într-o conferinţă de presă, că manualul alternativ "Istoria secuilor" va fi trimis şi şcolilor din Ungaria, pentru ca elevii de acolo să înveţe despre secui şi despre Ţinutul Secuiesc. Întrebat atunci de ce i se pare important ca acest manual să ajungă şi în instituţiile de învăţământ din Ungaria, Antal a răspuns că "este foarte bine” ca maghiarii din Ungaria şi românii din România să ştie cât mai multe despre secui şi despre Ţinutul Secuiesc.
Manualul alternativ "Istoria secuilor" a fost lansat la începutul lunii noiembrie şi la Sfântu Gheorghe, după ce în septembrie a fost prezentat la Miercurea Ciuc. Manualul a fost editat la iniţiativa consiliilor judeţene Covasna şi Harghita. Potrivit iniţiatorilor, acest manual alternativ este destinat în primul rând elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a.
Corpul de control al Ministerului Educaţiei anunţase că analizează, în urma unei sesizări, modul în care a fost realizată cartea de istorie a