de Andra MARINESCU
andramarinescu@tribuna.ro
Ioan VIDRIGHIN
15 februarie 2013 22:22
230 vizualizari
A-A+ 1162 de angajatori din judeţele Sibiu, Satu Mare, Hunedoara, Vaslui şi Dâmboviţa reprezintă eşantionul pe care lau avut în vedere Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cercetarea sociologică sa desfăşurat cu sprijinul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, prin activitatea "Studiul privind funcţiunile touchscreenurilor de preluare a declaraţiilor şi a portalului de preluare a locurilor de muncă vacante" a proiectului "Serviciul public de ocupare calitate, accesibilitate şi promptitudine", un program cofinanţat din Fondul Social European. Rezultatele au arătat că peste 84% dintre angajatorii chestionaţi apelează la serviciile oferite de AJOFM.
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a realizat o documentare sociologică, împreună cu AJOFM Sibiu, în parteneriat cu AJOFM Satu Mare, AJOFM Hunedoara, AJOFM Dâmboviţa, AJOFM Vaslui şi Sc Iquest Technologies SRL. Cerceterea a fost aplicată unui eşantion de 1162 de angajatori din aceste judeţe, respectiv 278 din Sibiu, 221 din Satu Mare, 240 din Hunedoara, 223 din Dâmboviţa şi 200 din Vaslui. În acest sens, s-a ajuns la concluzia potrivit căreia peste 84% dintre angajatori apelează la serviciile puse la dispoziţie de AJOFM. Cu toate acestea, doar 54% dintre ei sunt satisfăcuţi în mare măsură de promptitudinea răspunsurilor oferite de către cele cinci agenţii, iar pentru aproape trei treimi dintre respondenţi comunicarea locurilor de muncă vacante la AJOFM-uri a contribuit la ocuparea respectivelor slujbe rapid şi cu personal calificat.
Mass-media, în topul difuzării informaţiei
În ceea ce priveşte modalităţile de comunicare privind desfăşurarea "Burselor locurilor de muncă", organizate de AJOFM-uri, se detaşează mass-media, urmată fiind de co