SC Lucrari Drumuri si Poduri, subordonata CJ, cu sediu, baza tehnica, utilaje si balastiera, este scoasa la vanzare, bucata cu bucata. Activele vor fi cumparate la pret de nimic de celelalte firme de asfaltari. Asa i se pune cruce inca unei afaceri a statului, fara ca niciun vinovat sa dea cu subsemnatul
SCLDP Iasi nu putea da faliment nici daca ar fi fost condusa de amatori. Avand ca actionar Consiliul Judetean, firma primea prin incredintare directa toate lucrarile de asfaltare, intretinere drumuri si deszapezire de pe drumurile judetene. Raportul de evaluare intocmit de administratorul judiciar arata cu degetul spre cei care au acceptat, tacit, falimentarea societatii. Infiintata in 1997, firma avea 251 de angajati la data de 1 august 2010, inainte de intrarea in insolventa. Dupa doar un an ramasesera 35 de salariati iar sansele de salvare devenisera nule.
Au ramas fara lucrari
Elocventa este evolutia cifrei de afaceri anuale, indicator care arata lucrarile facturate de SCLDP, primite prin comenzi directe de la Consiliul Judetean. In 2007, cifra de afaceri a fost de 16,4 milioane de lei, iar in 2008 de 16,9 milioane de lei. In 2009 scaderea a fost dramatica, la doar 9,4 milioane de lei si la 4,6 milioane de lei in 2010. Se observa ca SCLDP nu a mai avut contracte, desi la nivel national se insista in acea perioada pe investitiile facute in infrastructura. Zecile de contracte din anii anteriori s-au redus la 19 si apoi la doar 10. Au disparut lucrarile executate catre diverse consilii locale sau pentru terti si sumele primite de la Consiliul Judetean s-au redus. Directori ai societatii in perioada de declin au fost Liviu Tomulesei si apoi Georgeta Galca. Din AGA, entitate care trebuia sa supravegheze managementul, au facut parte nume precum Gabriel Surdu, Aurora Coman, Vasile Robu, Catalin Bulgariu sau Vasile Dumitriu.
Georgeta Galca Au