Un om de afaceri şi un fost ofiţer CCCEC sunt bănuiţi că ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice ale unei angajate de la Fisc.
Magistraţii de la Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei l-au trimis în arest preventiv pentru 20 de zile pe omul de afaceri Vasile Gudima, suspectat de corupere pasivă şi interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice. Avocatul acestuia, Constantin Tănase, susţine că arestul este nejustificat şi califică învinuirile drept o comandă politică.
Şi fostului ofiţer anticorupţie Veaceslav Sârbu va sta în arest 20 de zile, însă la domiciliu, colegul său fiind cercetat în stare de libertate. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi interceptat convorbirile unei angajate a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, înregistrările fiind descoperite în biroul directorului instituţiei.
Reţinut vineri pentru 72 de ore, şeful Fiscului, Nicolae Vicol, va afla astăzi dacă va mai rămâne după gratii. Ieri, avocata sa a cerut recuzarea judecătorului Ion Morozan, pe motiv că acesta s-ar afla în conflict de interese deoarece fiul său este angajat al Centrului Naţional Anticorupţie.
Ana Ursachi afirmă că acuzaţiile care i se aduc clientului său - corupere pasivă, neglijenţă, abuz în serviciu şi violarea vieţii private, sunt absurde. „Cineva i-a adus lui Nicolae Vicol un flash cu nişte înregistrări care demonstrau că subalterna sa a comis încălcări în activitatea profesională. Nu era vorba de o discuţie privată“, a explicat avocata.
Soţia lui Nicolae Vicol susţine că acesta este victima unei răfuieli. „Fiscul a demarat o luptă cu marii evazionişti şi firmele-fantomă. Soţul meu fost atenţionat să întrerupă aceste acţiuni. N-a făcut-o şi acestea sunt consecinţele“, a spus Tamara Vicol.
Răfuială politică?
Membrii Partidului Liberal-Democrat consideră că descinderile de la Fisc au legătură cu tensiunile din coaliţia de gu