Inspectorii sanitar-veterinari au realizat, în luna februarie, acţiuni de control la unităţile care depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi vegetală.
Pentru deficienţele constatate s-au aplicat patru amenzi în valoare de 5.800 lei pentru un hipermarket, două magazine alimentare şi o unitate de alimentaţie publică şi alţi nouă operatori economici au fost avertizaţi.
Agenţii economici au fost amendaţi pentru că nu aveau documente complete, nu aveau graficele de monitorizare a temperaturilor în spaţiile de expunerei şi depozitare şi vindeau alimente cu elemente de identificare incomplete.
În urma controalelor, au fost retrase din reţeaua comercială 2.424 kg de alimente de origine animală şi non animală (carne şi produse din carne, produse lactate, peşte, carne şi organe de pui, produse culinare, produse de pnificaţie, legume şi fructe), produse cu termen de valabilitate expirat sau modificate organoleptic.
Au fost controlate, în total, 18 carmangerii, 106 unităţi de comercializare (hiper şi supermarket, magazine alimentare), opt depozite de legume şi fructe, 46 unităţi de alimentaţie publică şi 36 de unităţi de procesare produse de origine vegetală (panificaţie, patiserie, paste făinoase, produse conservate, băuturi diferite.
Inspectorii sanitar-veterinari au realizat, în luna februarie, acţiuni de control la unităţile care depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi vegetală.
Pentru deficienţele constatate s-au aplicat patru amenzi în valoare de 5.800 lei pentru un hipermarket, două magazine alimentare şi o unitate de alimentaţie publică şi alţi nouă operatori economici au fost avertizaţi.
Agenţii economici au fost amendaţi pentru că nu aveau documente complete, nu aveau graficele de monitorizare a temperaturilor în