Oltenii care deţin permise de armă de tip A şi B şi cei care au atestate de colecţionar trebuie să îşi vizeze aceste permise din nou, conform legii, după ce au făcut acest lucru în urmă cu cinci ani.
Titularii permiselor eliberate sau vizate în anul 2008 au obligaţia de a se prezenta la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, din cadrul IPJ Olt. Ei trebuie să aibă la ei mai multe documente, printre care: un certificat medical tip, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii; un aviz psihologic, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel puţin 12 luni înainte de depunerea cererii de către un psiholog autorizat în domeniul siguranţei naţionale, atestat în condiţiile legii; certificat de cazier judiciar.
„Deţinătorilor de arme care nu se prezintă, până la împlinirea termenului, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, li se va anula dreptul de port şi folosire a armelor letale. De asemenea, nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, cum ar fi nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Olt.
Acţiune de verificare, la sfârşitul anului trecut
1.040 de posesori de arme şi muniţii neletale din judeţul Olt, dintr-un total de 1.046, au fost verificaţi de poliţişti, în perioada 10 septembrie 2012-14 decembrie 2012. În urma acestor acţiuni, poliţiştii au luat măsura suspendării dreptului de port şi folosire a armelor pentru două persoane, care sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săv