Parlamentul va prezenta, la 4 martie, poziţia de ţară privind directiva CE care interzice ţigările aromate
Lazăr (JTI): Sperăm că România se va alătura grupului statelor membre care au respins oficial propunerea de directivă
Mantho (Philip Morris): În poziţia de ţară a României trebuie să se ţină cont de toate propunerile de reviziure
Producătorii din industria tutunului speră că, în poziţia de ţară exprimată de Parlament la data de 4 martie, se va ţine cont de părerile lor şi de efectele negative pe care interdicţiile europene asupra pieţei tutunului le vor avea asupra economiei naţionale.
"Dată fiind importanţa industriei pentru economia naţională, sperăm ca Poziţia de ţară să fie una echilibrată, iar România să se alăture grupului statelor membre care au respins oficial propunerea de directivă. Este vorba de state în care se cultivă tutun, care au fabrici de produse din tutun sau în care ponderea produselor care ar urma să fie interzisă este semnificativă. Printre acestea se numără Polonia, Cehia, Spania, Italia sau Bulgaria", a declarat pentru Curierul Naţional Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria.
Potrivit oficialului JTI, industria a avut, săptămâna trecută, mai multe întâlniri şi discuţii la Ministerul Economiei, Ministerul de Externe, Ministerul Finanţelor, Autoritatea Naţională a Vămilor, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Sănătăţii. "Discuţia cu domnul ministru Nicolăescu a fost cât se poate de deschisă şi, credem noi, constructivă. Urmează, în această săptămână, o serie de întrevederi cu Comisiile parlamentare pentru Afaceri Europene, dat fiind că Parlamentul trebuie să se pronunţe, până pe 4 martie, în problema subsidiarităţii."
La rândul său, Sorana Mantho, director Corporate Affairs al Philip Morris Trading România, a declarat pentru Curierul Naţional că s