Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis luni ca interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu din Piatra Neamţ să fie cercetat în continuare în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de procurorii DIICOT pentru instigare la acte de terorism şi omor.
Curtea supremă a respins recursul declarat de Mironescu şi a menţinut o decizie din 13 februarie a Curţii de Apel Bacău, care a emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia de 29 de zile, informează Agerpres. Mironescu este învinuit că ar fi pus la cale, alături de alţi cinci interlopi, aflaţi în prezent în arest pentru cercetări, montarea unui dispozitiv exploziv sub maşina unui alt interlop din Piatra Neamţ, Bogdan Mararu, cu a cărui familie se află în dispută de mai bine de doi ani.
Atentatul a fost, însă, dejucat de poliţişti. Şi fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au fost arestaţi preventiv miercuri pentru 29 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, aceştia fiind acuzaţi că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să-l asasineze pe Mironescu. Anchetatorii susţin că în toamna anului 2012 ei l-au instigat şi i-au acordat sprijin lui Proca pentru a-l ucide pe Mironescu.
Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47. După ce a observat că bărbatul nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia acestuia. Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare.
Ei i-au dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit cetă