Accesul în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani se face doar pe bază de cartelă. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile de conducerea unităţii medicale, pentru protecţia cadrelor şi a pacienţilor. Înainte, accesul în secţie se făcea prin tastarea unui cod, care era cunoscut de toată lumea. „Am luat măsura ca accesul în secţia de ATI să fie pe bază de cartelă, pentru ca medicii şi asistenţii medicali din secţie să fie protejaţi. Anul trecut, a avut loc un scandal acolo, în urma căruia mai multe cadre medicale au fost jignite şi agresate. Astfel, am luat măsura ca uşa să fie schimbată, iar accesul să se facă doar pe bază de cartelă. Beneficiază de cartele 70 de cadre medicale, costurile implementării acestei măsuri fiind de câteva mii de lei”, spune managerul Spitalului Judeţean, Constantin Mîndrilă.
În prezent, accesul aparţinătorilor în Secţia ATI se face doar în prezenţa unui asistent medical, care preia vizitatorii şi îi însoţeşte până la patul pacientului. Acest sistem de acces pe bază de cartelă este aplicat şi la Secţiile de Cardiologie şi Chirurgie, urmând ca în perioada următoare să fie implementat şi în celelalte secţii ale spitalului.
Accesul în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani se face doar pe bază de cartelă. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile de conducerea unităţii medicale, pentru protecţia cadrelor şi a pacienţilor. Înainte, accesul în secţie se făcea prin tastarea unui cod, care era cunoscut de toată lumea. „Am luat măsura ca accesul în secţia de ATI să fie pe bază de cartelă, pentru ca medicii şi asistenţii medicali din secţie să fie protejaţi. Anul trecut, a avut loc un scandal acolo, în urma căruia mai multe cadre medicale au fost jignite şi agresate. Astfel, am luat măsura ca uşa să fie schimbată, ia