Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni că în privinţa scandalului privind steagul secuiesc România trebuie să aibă o abordare calmă, de stat puternic, şi nu de victimă, menţionând că din punctul său de vedere nu e necesară o poziţie oficială a Parlamentului.
Antonescu a fost întrebat cum vede scandalul legat de steagul secuiesc arborat de curând la balconul Parlamentului ungar, fapt care a generat tensiuni diplomatice.
"Ele trebuie abordate cu calm, abordate cu o atitudine care să aibă în vedere că noi suntem cei puternici, nu trebuie să ne comportăm ca nişte victime, ca o ţară mică. Noi suntem o ţară suficient de mare, suficient de puternică pentru a putea face respectate legile României pe teritoriul României. Asta nu înseamnă deloc un supliment de tensiune, asta nu înseamnă sub nicio formă tensionarea raporturilor cu comunitatea maghiară, pentru că, la urma urmei, lucrurile sunt foarte clare: oricine poate să arboreze în condiţiile legii româneşti steagul secuiesc sau steagul albanez sau steagul catalan oriunde doreşte, în casă, la balcon, în curte, la o petrecere privată, la o manifestare de natură folclorică, tradiţională a secuilor", a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a mai precizat că nu se poate "substitui" steagul secuiesc sau un alt steag simbolurilor oficiale naţionale.
Antonescu a precizat că, din punctul său de vedere, nu s-ar justifica o poziţie oficială a Parlamentului în acest caz.
Premierul Victor Ponta a comentat, luni, solicitarea prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda ca Parlamentul să adopte o declaraţie referitoare la scandalul diplomatic al steagurilor, premierul spunând că nu trebuie ascultaţi "toţi proştii" şi că ar fi o greşeală ca Preda să fie băgat în seamă.
Solicitat să comenteze faptul că PDL a solicitat convocarea unei şedinţe reunite a Parlamentului român pentru a se discuta pe t