Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o prajitura simpla si delicioasa cu mere.
Ingrediente
Blat:5 oua, 120 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura: 5 mere, vanilie, 100 gr zahar, 40 gr unt.
Decor: zahar pudra
Preparare
Primul pas: umplutura pentru care avem nevoie de mere coapte, acestea se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit vanilie apoi pregatim blatul. Separam ouale, albusul intr-un bol iar galbenusurile in alt bol. Batem ouale spuma, apoi se adauga zaharul, se omogenizeaza pana obtinem o spuma care nu cade cand intoarcem vasul. Galbenusurile se omogenizeaza cu praful de sare si ulei. Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana obtinem o compozitie uniforma. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga jumatate din compoztie, adaugam merele cat mai uniform , iar deasupra restul de compozitie de blat. Se introduce in cuptorul incins la 180-220 gr si lasam pana se coace. Cand ete gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar farin. Se portioneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro Tag-uri: prajitura, mere, reteta
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o prajitura simpla si delicioasa cu mere.
Ingrediente
Blat:5 oua, 120 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura: 5 mere, vanilie, 100 gr zahar, 40 gr unt.
Decor: zahar pudra
Preparare
Primul pas: umplutura pentru care avem nevoie de mere coapte, acestea se curata de coaja si s