Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au luat atitudine faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică la nivelul euroregiunilor de dezvoltare.
Federaţia SANITAS a propus ca, în cazul punerii în aplicare a intenţiei, direcţiile de sănătate publică să rămână în actuala structură (supraveghere, control şi autorizare), considerându-se că transferul unor atribuţii către administraţia publică locală ar duce la apariţia conflictelor de interese şi la diminuarea autorităţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu, în ceea ce priveşte sănătatea publică. “Considerăm că este de importanţă majoră întărirea rolului Ministerului Sănătăţii în teritoriu, de aceea dorim conferirea de atribuţii sporite direcţiilor de sănătate public”, se arată în minuta Comisiei de lucru a Federaţiei SANITAS din România constituită pe problema reorganizării direcţiilor de sănătate publică. În plus, mai spun reprezentanţii SANITAS, în cazul unei reorganizări a direcţiilor de sănătate publică trebuie să se ţină cont de normativele de personal raportat la numărul total al populaţiei şi coroborat cu problemele specifice zonale, iar salarizarea personalului contractual transferat din funcţiile publice să fie transpusă la nivelul funcţiilor similare aflate în plată. De asemenea, în cazul personalului excedentar, SANITAS doreşte ca acesta să fie redistribuit în unităţile sanitare din teritoriu, cu acordul sindicatelor reprezentative sau să beneficieze de salarii compensatorii.
Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au luat atitudine faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică la nivelul euroregiunilor de dezvoltare.
Federaţia SANITAS a propus ca, în cazul punerii în aplicare a intenţiei, direcţiile de sănătate publică să rămână în actuala structură (supraveghere, control şi autorizare), considerându-se