Primăria a facut demersuri pentru a afla numerele de telefon ale beneficiarilor ajutoarelor UE astfel încât să-i poată invita la cele trei puncte de distribuţie unde-i aşteaptă 100 de tone de alimente. Şi eventual să le răspundă că „muieţi îs posmagii”.
Este absolut de neînţeles de ce atunci când se inaugurează un supermaket, gălăţenii sărmani „se calcă în picioare” pentru a „apuca” făină şi ulei mai ieftine ca să economisească doar câţiva bani, dar nu se duc să-şi ridice alimentele pe care au dreptul să le primească gratuit prin Planul European Anual de Distribuţie produse alimentare (PEAD).
Aproximativ 100 de tone de alimente de bază (fără făină şi ulei), acordate de UE, se află în depozitele Primăriei şi, dacă nu vor fi distribuite, va fi necesară distrugerea lor din cauza expirării termenului până la care pot fi consumate.
Dintre categoriile de persoane defavorizate, care au dreptul să primească ajutoarele alimentare, în special cea a şomerilor le ignoră. Din acest motiv, Primăria a decis să contacteze telefonic fiecare beneficiar pentru a-l anunţa că poate veni să-şi ia alimentele, dar şi cu intenţia de a afla, de la cei care ştiu despre aceste ajutoare, de ce le ignoră.
Din cei 9.352 de gălăţeni îndreptăţiţi să beneficieze de ajutoare alimentare, doar jumătate s-au prezentat să le ridice în condiţiile în care programul se va încheia la finele lunii martie. Mai sunt încă 4.900 de saci pregătiţi pentru tot atâţia beneficiari, care par să nu sufere de foame.
Fiecare beneficiar al PEAD are dreptul să primească: şase litri de ulei, 16 kilograme de făină, patru kilograme de zahăr, cinci kilograme de mălai, opt kilograme de orez , 1,2 kilograme de paste făinoase, 600 grame de biscuiţi, un kilogram de fasole, două conserve cu mazăre, o conservă cu pastă de roşii şi două conserve cu roşii în bulion.
Cele mai importante alimente