Nevoile sexuale ale persoanelor cu dizabilităţi au revenit în centrul atenţiei după ce conducerea unui azil pentru persoane cu handicap a recunoscut că a invitat prostituate care să satisfacă nevoile pacienţilor. În plus, această problemă este abordată şi în filmul nominalizat la premiul Oscar „The Sessions“ („Terapie specială“), bazat pe povestea reală a unui bărbat ţintuit la pat de la vârsta de şase ani.
Mai mult, luna trecută, un fost manager de la azilul din Eastbourne, East Sussex, a dezvăluit presei că, la cererea pacienţilor cu dizabilităţi, erau invitate „femei din industria sexului“. Aceşti „vizitatori speciali“, aşa cum erau numiţi, îi ajută pe bolnavi să-şi împlinească „o nevoie primară pe care singuri nu o pot îndeplini“, a explicat fostul manager Helena Barrow.
Ash King şi-a petrecut mare parte din viaţa de adult căutând un fel de intimitate sexuală. Născut cu o afecţiune severă a spatelui şi a musculaturii, sexul a fost o problemă pe care a reuşit să o rezolve abia la vârsta de 35 de ani, dezvăluie „The Guardian“. Din cauza afecţiunii de care suferă, se simţea slăbit, izolat şi deprimat, motiv pentru care, în 2010, a decis să cheme un „vizitator special“.
„Nu reuşeam să fac pe nimeni să se îndrăgostească de mine, dar, măcar puteam să învăţ mai multe despre potenţialul meu sexual şi despre femei, prin plătirea unui astfel de vizitator“, spune King.
Pentru el, asta a fost singura modalitate de a avea parte de o experienţă sexuală. „Numai gândul că puteam să trec prin viaţă fără să ştiu cum este să faci sex pare înfricoşător“, spune el.
King şi-a găsit o parteneră „de ocazie“ online, prin intermediul unei organizaţii britanice, „TLC Trust“, care încearcă să pună în legătură persoanele cu handicap cu angajaţi din domeniul sexului.
Serviciisexualelaunapeldistanţă
La serviciul telefonic oferit de TLC apelează,