Este doar un pământ, dar are calităţi deosebite, care şi-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Specialistul nostru, dr. Cristina Bălănescu, îţi arată ce tip de argilă să foloseşti şi cum, în funcţie de afecţiunea pe care vrei să o ameliorezi. Este doar un pământ, dar are calităţi deosebite, care şi-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Specialistul nostru, dr. Cristina Bălănescu, îţi arată ce tip de argilă să foloseşti şi cum, în funcţie de afecţiunea pe care vrei să o ameliorezi.
Există multe tipuri de argilă. Verde, albă, roşie etc. Fiecare e bună pentru ameliorarea anumitor probleme de sănătate. Argila nu vindecă, dar poate atenua durerile şi grăbi vindecarea.
Argila verde este bună împotriva durerilor de spate, de cap sau a răcelilor. Are cele mai multe utilizări, fiind indicată şi împotriva coşurilor de pe faţă, prin regularizarea secreţiei de sebum.
Pentru durerile de spate, aplică nişte cataplasme cu argilă. Varsă argilă pudră, uscată bine, într- un castron. Adaugă apă până o acoperi în întregime. Amestecă puţin şi pune peste vas un şervet curat, apoi las-o deoparte mai multe ore. Cel mai bine este de seara până dimineaţa. Cu o spatulă de lemn pune argila pe o fâşie de bumbac sau pe o frunză mare de varză. Dacă argila este prea solidă, mai adaugă apă, dacă e prea lichidă, mai pune argilă. Aplică pe locul dureros cataplasama până se usucă bine. Apoi spală cu apă călduţă. Pentru durerile de cap foloseşte mai întâi o cataplasmă cu argilă rece. Peste o jumătate de oră pune cataplasma caldă (o poţi încălzi pe calorifer).
Pentru a combate sinuzita sau răceala, pune în ser fiziologic apă argiloasă şi câteva picături de zeamă de lămâie. Pune cu o pipetă câteva picături în fiecare nară, de 3 ori pe zi. După fiecare aplicare, suflă bine nasul. Apoi, aplică o cataplasmă cu argilă rece pe nas şi una caldă pe frunte.
Cum obţii apa a