Aloe vera conţine 20 din cei 22 de aminoacizi din structura corpului uman, inclusiv 7 din cei 8 aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism. Planta mai conţine 20 de minerale (calciu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sodiu, clor, zinc, magneziu etc.) şi este singura plantă care conţine vitamina B12.
Aloe vera poate fi administrată intern, sub formă de gel extras din frunză după decojirea părţii verzi. Astfel, stimulează digestia, circulaţia sanguină, limfatică, funcţia ficatului şi activitatea rinichilor. De asemenea, are un efect biostimulator pentru sistemul imunitar. Aplicată local, sub formă de unguente, aloe înlătură durerile reumatismale.
Iată cinci motive pentru care e supranumită „planta minune”
1. Are capacitatea de a penetra ţesuturile până la al şaptelea nivel (intern, de la limfă până la fluidele reproducătoare, şi extern, de la nivelul pielii până la os).
2. Împiedică infecţiile, prin proprietăţile ei antibacteriene şi antiparazitare.
3. Stimulează regenerarea celulară. Sub influenţa gelului de aloe se produce hrănirea şi tonifierea celulelor.
5. Este o plantă antistres şi regeneratoare a sistemului nervos.
6. Reprezintă un bun detoxifiant, prin efectul ei purgativ şi de stimulare a rinichilor.
Cicatrizează ulcerul
Prin efectul de stimulare a regenerării celulare, aloe vera permite cicatrizarea rapidă a ulcerului gastro-duodenal. Absoarbe acidul clorhidric în exces şi are un efect antibacterian, împotriva Helicobacter Pilori, bacterie responsabilă de declanşarea ulcerului duodenal.
Gelul, bun în conjunctivite
Gelul de aloe este supranumit „picătura de ochi a secolului XXI”. Efectele lui în tratamentul afecţiunilor oculare sunt cu adevărat spectaculoase. Reduce opacifierea cristalinului, în cazul cataractei. Îmbunătăţeşte vederea în cazul miopiei şi al hipermetropiei. Vindecă co