Tribunalul Gorj a anulat, în urmă cu trei zile, decizia prin care Elena Vintilescu a fost schimbată din funcţia de director al Minprest Serv SA Rovinari. Hotărârea care o detrona pe Vintilescu de la cârma unităţii rovinărene conţinea însă şi aprobarea de către Consiliul de Administraţie al Minprest a proiectului de management al lui Gabriel Giorgi, actualul director, ceea ce înseamnă că, dacă hotărârea tribunalului va fi menţinută de instanţele superioare, acesta va rămâne fără funcţie.
Minprest şi CEO, obligate să-i plătească lui Vintilescu diferenţele salariale
La începutul lunii octombrie 2012, Elena Vintilescu, unul dintre cei mai contestaţi directori ai Miprest, era schimbată din funcţie la iniţiativa C.A. al Minprest, care nu o mai considera oportună postului. La nici măcar o săptămână de la această decizie, Vintilescu a acţionat în judecată unitatea, dar şi pe acţionarul majoritar al acesteia, CE Oltenia, iar după patru luni, Tribunalul Gorj a hotărât că înlăturarea acesteia din funcţie a fost nelegală, societatea trebuind să-i plătească diferenţele salariale dintre remuneraţia pe care o câştigă în prezent şi cea pe care o încasa în perioada în care ocupa postul de director.
Rezoluţia magistraţilor se bazează pe următorul fapt – Consiliul de Administraţie al Minprest nu era mandatat de către Adunarea Generală a Acţionarilor a CE Oltenia pentru a adopta hotărârea nr. 9 din 9 octombrie 2012, cea prin care Elena Vintilescu a fost pusă la dispoziţia societăţii, iar proiectul de management al lui Giorgi a fost declarat câştigător. Instanţa a anulat hotărârea amintită, a obligat în solidar CEO şi Minprest la plata daunelor reprezentând echivalentul indemnizaţiilor neachitate şi a respins cererea de intervenţie a Asociaţiei Eurojob ca lipsită de interes.
Ghinionul actualului director al Minprest, Gabriel Giorgi, este