Pentru a se evita un posibil dezastru similar celui de la Oltchim, garanţia de participare va fi de 2 mil. euro
Caietul de sarcini va costa 50.000 euro, procedurile de privatizare urmând să se finalizeze în luna iunie
Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a anunţat ieri că peste zece companii s-au arătat interesate de privatizarea Poştei Române, procesul urmând să fie finalizat în vara acestui an. "Sunt mulţi investitori, peste zece, care şi-au exprimat interesul faţă de privatizarea Poştei, care au solicitat informaţii suplimentare în legătură cu acest proces. Nu pot să divulg numele investitorilor pentru că s-au încheiat acorduri de confidenţialitate, în condiţiile în care sunt listaţi la bursă", a spus Nica, citat de Mediafax, precizând că, pentru a se evita situaţia de la Oltchim, garanţia de participare va fi de 2 mil. euro.
Ministrul a afirmat că valoarea caietului de sarcini a fost stabilită la 50.000 de euro. "Prin aceste măsuri vrem să împiedicăm participarea acelor persoane fizice sau entităţi juridice care au avut un comportament inadecvat în cadrul altor procese de privatizare", a mai spus ministrul.
Poşta Română va fi privatizată prin majorare de capital. Guvernul va selecta investitorii eligibili până la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat până la mijlocul lunii iunie 2013.
Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.
Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.
Prin vânzarea pachetului majoritar de acţiuni, statul va deveni acţionar minoritar cu 24% dintre titluri.
Strategia de privatizare a fost aprobată în decembrie
La 14 decembrie, Guvernul a aprobat strategia de privatizare