Desemnat coordonator al forumului constituţional, Cristian Pârvulescu ar vrea o dezbatere amplă privind modificarea Constituţiei. Asta ar presupune bani, pe care deocamdată nu-i are, iar dacă nu-i va găsi dezbaterea se va muta pe internet. Într-un interviu pentru gândul, Pârvulescu spune că "sponsorizări" ar putea veni din partea băncilor şi estimează că "mai mici de 50.000 de euro" cheltuielile nu vor fi.
"Le-am explicat parlamentarilor că o variantă ar fi, din experienţa mea, abordarea unor finanţatori, cum sunt băncile, care ar putea să susţină o parte din această activitate. Nu am făcut un calcul pentru buget pentru că încă nu ştiu care este disponibilitatea. În 2002, cheltuielile pe care le-am avut au fost undeva la 50.000 de euro şi Forumul a fost unul relativ modest. Deci nu mi-aş putea imagina că ar putea fi cheltuieli mai mici. Sunt cheltuieli pentru comunicaţii, în principiu, plus cheltuieli logistice, precum închirieri de spaţii şi deplasări, plus întreţinerea site-ului", a explicat politologul.
Totodată, preşedintele Pârvulescu, vede revizuirea Constituţiei ca pe cel mai important proces de până acum. „Acum nu există nicio asemănare cu 2003. Noi nu modificăm Constituţia, noi resetăm România. Forumul nu va fi Comisia Cotroceni 2 şi nu va acţiona sub comanda politică a nimănui. Şi de aceea e nevoie de cea mai mare dezbatere publică de până acum”, a declarat el, contactat de gândul.
Împiedicat de problema finanţării, Cristian Pârvulescu spune că se află în imposibilitatea de a-şi face o strategie completă privind lucrările forumului, motiv pentru care mizează pe puterea internetului.
„Câtă vreme nu ştiu ce finanţare există pentru Forum, e foarte greu să merg atât de departe. Cea mai ieftină variantă va fi totuşi o consultare cât mai largă pe internet, desigur vor fi şi întâlniri face to face”, a mai spus el, adăugând că un alt i