Galerie Foto
Considerat a fi unul dintre cei mai de seamă constructori de flaute din întreaga lume, maestrul Anton Joseph Braun deţine trei patente internaţionale pentru inovaţiile sale, în Germania şi S.U.A. De ani buni este invitat permanent la cele mai prestigioase evenimente flautistice din Europa şi Statele Unite, precum “Frankfurt Messe” ori “New York Flute Convention” şi a dus peste tot în lume numele oraşului său natal, Timişoara. Realizările deosebite ale Domniei sale în arta construcţiei de flaute şi piculine l-au făcut cunoscut pe întreg mapamondul. Flautişti de faimă internaţională cântă astăzi pe instrumentele ieşite din mâinile lui Anton J. Braun.
Anton J. Braun este descendentul unei familii germane de constructori de instrumente muzicale, familie care s-a stabilit în Timişoara în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. S-a născut în capitala Banatului în 1940 şi, încă de tânăr, a ucenicit în atelierul tatălui său, Anton Michael Braun, care, după ani de zile de construit instrumente de suflat, s-a dedicat, din 1958, exclusiv construirii de saxofoane. Activitatea acestui atelier s-a desfăşurat, cu succes, până la finele anilor 70’, la Fabrica “Victoria” (cunoscută şi sub numele de Guban), fiind preluată în 1973 de către fiul Anton J. Braun şi condusă de acesta până la plecarea sa în Germania, în anul 1977.
Povestea familiei Braun a continuat însă în Germania, unde Braun fiul a început să construiască piculine, în anii 80’, într-un mic orăşel de lângă Frankfurt, Egelsbach, loc în care se află şi astăzi atelierul “Braun”. Aici lucrează împreună Antonia Eva Braun, fiica lui, cea care duce tradiţia familiei Braun la a cincea generaţie în această meserie rară.
În 12 aprilie a acestui an, în deschiderea Festivalului “Timişoara Muzicală”, maestrul artizan timişorean se va afla în oraşul de pe malurile Begăi, fiind invitat special al Fila