Când tocmai se mai calmaseră apele din Canalul Mânecii, tulburate mișelește de armata de emigranți români care vin în Regat să facă gălăgie mai ceva ca emigranții arabi, chitiți să impună Sharia autohtonă, Legea de pe Târgu-Ocna, un alt scandal a luat o amploare obscenă. Morocănoșii birtanici au descoperit că în Lasagna producătorului suedez Findus nu era vită, ci cal. Inițial n-am crezut că o să iasă așa mare tămbălău. Dacă lasagna respectivă era bună, care-i problema? Au descoperit o nouă rețetă. Ei bine, nu, probabil că nu se potrivea cu nu știu ce soi de ceai, așa că s-a născut o întreagă teorie a conspirației cu și despre căluți. Findus a dat vina pe francezii de la Comigel, procesatorul cărnii, care a zis că de vină e furnizorul, și el francez, Spanghero, care a dat telefonul fără fir unor olandezi și ciprioți, ca, în cele din urmă, calul mort să fie aruncat în curtea noastră. Că, vezi Doamne, noi suntem atât de retrograzi încât nu facem deosebire între tipurile de carne și le etichetăm prost. Să zică mersi că n-au primit maidanezi. În fine, pentru că Statul Român nu are gură sau, mai degrabă, are frică de licuricii mari din Vest, sau nu știe engleză, precum ambasadorul Jinga, companiile românești și-au făcut dreptate singure. Noi am stat de vorbă cu Olimpiu Şoneriu, directorul CarmOlimp, firmă al cărei nume a fost implicat în scandal.
Reporter: Multă lume nu a auzit, până la recentul scandal, de CarmOlimp. Cine e și cu ce se ocupă CarmOlimp?
Olimpiu Șoneriu: CarmOlimp este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de carne și cel mai mare producător și distribuitor de carne ambalată în atmosferă protectoare la gramaj fix din țară. În prezent, operează 50 de magazine proprii și peste 60 de unități în sistem franciză, deținând de asemenea mai multe ferme de creștere a animalelor.
Rep: După 18 ani de experiență, mai e p