Din vara anului trecut, în inima Craiovei şi-a făcut loc un restaurant în care dragostea pentru anii ‘30, pasiunea pentru gătit şi un ireproşabil simţ al eleganţei s-au armonizat perfect. Epoca Steak House and Wine Bar, strada Alexandru Macedonski, nr. 51, este adresa unui loc care depăşeşte fizicitatea spaţiului şi adăposteşte cu grijă, între pereţii îmbrăcaţi în lemn şi imagini cu New York-ul unei epoci trecute, o adevărată poezie ce aşteaptă să se aştearnă în farfurii.
Înăuntrul restaurantului nu ştii către ce să îţi arunci privirea mai întâi: către pianul din colţ, către elegantele canapele şi scaune, către modelele de fier forjat, care încadrează spaţiul ca o invitaţie cu colţuri dantelate, sau către fotografiile copleşitoare ce încarcă Epoca de atmosfera anilor ‘30, sursa principală de inspiraţie în amenajarea restaurantului.
Fiecare element este la locul său şi are un rol în peisaj. Nu-i de mirare, căci designul încăperilor a fost gândit de o echipă de şapte arhitecţi din Cluj, oraş unde există cea mai bună şcoală de design interior din ţară. În completarea spaţiului vine şi muzica, aceasta variind între clasic, jazz şi ambiental.
„Jakob Hausmann
ne-a învăţat să preţuim mâncarea“
Epoca a luat naştere din dorinţa de a oferi oraşului un restaurant în care să se mănânce altceva. Aşa a apărut primul Steak House din Craiova, sub atenta îndrumare a elveţianului Jakob Hausmann, maestru în arta culinară. Hausmann este o figură cunoscută în lumea bucătarilor din România. S-a născut în Elveţia şi s-a îndrăgostit de gătit încă din copilărie. A absolvit Şcoala de Bucătari din Zurich, iar, în 2008, a primit titlul de maestru în arta culinară. Despre secretele artei culinare, Hausmann spunea amuzat: „E curios cum în România devii bucătar în câteva luni. În Elveţia, şcoala de bucătari presupune cinci ani de studii“.
În preze