Românii au cheltuit, anul trecut, pe jocurile pe calculator, aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit unei estimări realizate de portalul Computer Games.ro. Analiştii site-ului spun că românii se vor juca pe calculator din ce în ce mai mult, în următorii trei ani. Nici gamerii împătimiţi de console nu se lasă mai prejos şi dau, lunar, sute de lei pe jocuri.
Alex este un împătimit al jocurilor încă din copilărie, astfel că este obişnuit să piardă zile întregi în faţa consolei. "Într-o zi găsesc ceva interesant şi pot să mă joc o zi întreagă, altă dată să nu mă joc deloc, altă dată să mă joc o oră. Dacă găsesc ceva mai interesant şi mă ţine, pot să stau de sâmbătă dimineaţa până duminică seara", recunoaşte tânărul.
Banii nu sunt o problemă când vine vorba de achiziţionarea ultimelor apariţii din acest domeniu. "Un joc nou poate să ajungă şi la 250 de lei. Poate să fie un joc de colecţie, care să ajungă la 500 de lei. Îmi cumpăr cam 1-2 jocuri pe lună, însă dacă ar fi timp mai mult mi-aş cumpăra şi mai multe jocuri", spune Alex.
Potrivit specialiştilor, vânzările de jocuriau crescut simţitor în 2012 faţă de anul anterior.
"Cifra vânzărilor faţă de de 2011 a fost mai mare cu aproximativ 40-50%. Cred că în următorii 3-4 ani o să crească în continuare vânzările, datorită jocurilor care se vor vinde mai mult online", e de părere Călin Rodică Morcan, manager vânzări.
În total, în România există circa trei milioane de persoane care se joacă în mod constant pe calculator, majoritatea fiind bărbați cu vârste cuprinse între 14 și 40 de ani.
Americanii sunt cei mai pasionaţi şi înflăcăraţi jucători pe calculator din lume. Potrivit unui studiu, anul trecut aproximativ 157 de milioane de americani s-au jucat constant, iar din acest număr aproximativ 86 de milioane chiar au plătit lună de lună un abonament . Peste Ocean, industria jocurilor pe calcu