Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marţi, că situaţia societăţii de termoficare Termica SA Suceava este similară celei de la Oltchim, arătând că se fac eforturi "pentru a se ieşi din iarnă", dar şi că vor fi făcute disponibilizări, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Termica e un fel de mini-Oltchim", a spus primarul Ion Lungu, la o întâlnire organizată de Consiliul Judeţean (CJ) cu reprezentanţii administraţiilor locale din judeţ.
El i-a cerut sprijin preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în problema societăţii de termoficare, subliniind că în prezent efortul municipalităţii se concentrează pe "ieşirea din iarnă".
Primarul a precizat că CL Suceava a aprobat accesarea unui credit de 13 milioane de lei pentru plata arieratelor la Termica SA, dar a subliniat că populaţia are datorii de peste 22 de milioane de lei.
Lungu a spus că speră că beneficiarii serviciilor de termoficare vor achita restanţele astfel încât societatea să nu fie nevoită să oprească producerea agentului termic şi să livreze apă caldă pe perioada verii până la punerea în funcţiune a unei noi centrale termice.
Societatea de termoficare Termica SA aparţinând Consiliului Local ar putea intra în conservare în acest an odată cu funcţionarea noii centrale termice a oraşului construită de firma Adrem Invest, iar o parte dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi.
Primarul Sucevei declara, recent, că administraţia locală analizează procedura de transfer a activităţii de producere a energiei termice de la Termica SA la noua centrală de cogenerare construită de firma Adrem Invest şi care va asigura, începând cu iarna 2013-2014, încălzirea în regim centralizat. El arăta că preţul gigacaloriei va rămâne la fel pentru populaţie, de aproximativ 200 de lei, dar că municipalitatea nu va fi nevoită să mai asigure subvenţionarea producerii acesteia.
Primarul mai