Suspectată pe nedrept de francezi că ar fi livrat carne de cal etichetată greşit, societatea Doly Com SRL a ajuns să fie asaltată de echipe de corespondenţi de la o sumedenie de televiziuni din statele Uniunii Europene. După vizita celor de la Daily Mail, Sky News şi BBC, ieri au ajuns la abatorul din comuna Roma alte două echipe ale unor televiziuni din Germania şi Franţa. Dorind parcă să se convingă de condiţiile de aici, primii au urmărit traseul cărnii din abator până în camera de frig, iar de aici până în linia de tranşare, ambalare şi etichetare, în timp ce francezii au realizat un material mai amplu, care ar urma să fie difuzat în cadrul unei emisiuni cu specific agricol.
Chiar dacă ziariştii au făcut rând la poarta abatorului, reprezentanţii firmei nu au respins pe nimeni. „Am primit toate echipele de jurnalişti pentru a arăta că la noi nu a fost nicio greşeală, că lucrăm după cele mai noi standarde europene şi în cele mai sigure condiţii sanitar veterinare”, a spus Iulian Căzăcuţ, managerul general al firmei Doly Com. Pentru a recâştiga încrederea partenerilor, care au rămas în stand-by până la clarificarea scandalului, procesatorul botoşănean a luat legătura cu cei cărora le-a furnizat carne, punându-le la dispoziţie toate analizele efectuate şi rugându-i totodată să efectueze propriile teste.
Suspectată pe nedrept de francezi că ar fi livrat carne de cal etichetată greşit, societatea Doly Com SRL a ajuns să fie asaltată de echipe de corespondenţi de la o sumedenie de televiziuni din statele Uniunii Europene. După vizita celor de la Daily Mail, Sky News şi BBC, ieri au ajuns la abatorul din comuna Roma alte două echipe ale unor televiziuni din Germania şi Franţa. Dorind parcă să se convingă de condiţiile de aici, primii au urmărit traseul cărnii din abator până în camera de frig, iar de aici până în linia de tranşare, amba