Copilul tău face nazuri când este ora mesei? Îţi oferim câteva sfaturi pentru a stârni apetitul oricărui mofturos. Mâncatul reprezintă o mare parte a vieţii bebeluşului tău. În fapt, când bebeluşii sunt într-adevăr mici, mâncatul este mult mai fermecător decât tot ceea ce fac, cu excepţia somnului. În plus, deoarece alimentaţia sugarului are impact direct asupra creşterii şi dezvoltării bebeluşului tău, este normal să îţi faci griji dacă el are o dietă echilibrată.
Dacă eşti îngrijorată în legătură cu problemele de nutriţie ale bebeluşului tău, nu pierde din vedere următoarele sfaturi venite de la experţi.
1. Bebeluşul meu nu se hrăneşte la sân sau nu se satură când se hrăneşte la sân.
Dacă îţi alăptezi copilul la sân, poţi întâmpina greutăţi în găsirea modului corect prin care bebeluşul tău să fie alăptat şi poţi să îţi faci griji dacă el ajunge să mănânce destul. Aceste griji sunt naturale şi obişnuite, în special printre noile mămici.
Alăptarea se desfăşoară cu uşurinţă pentru cei mai mulţi, dar nu se desfăşoară cu uşurinţă pentru fiecare. Dacă o mămică simte că alăptarea nu se desfăşoară bine, atunci ea are nevoie de ajutor din parte unui specialist.
Poţi găsi grupuri de ajutor pentru alăptare şi consultant în lactaţie direct la spitalul tău şi la pediatrul bebeluşului tău.
Şi să înţelegi că dacă, pentru oricare motiv, tu decizi să nu alăptezi, hrănirea bebeluşului cu formula este pe deplin acceptabilă. Bebeluşul trebuie să fie hrănit prin orice metode posibile, fie cu acea formulă sau prin alăptare.
2. Bebeluşul meu a refuzat sticla cu lapte.
Când copiii sunt înfometaţi, ei mănâncă şi când ei nu sunt înfometaţi, nu mănâncă. Şi pofta lor de mâncare poate creşte sau scădea în funcţie de declanşarea creşterii şi de alţi factori de dezvoltare. Aşa că dacă eşti îngrijorată de cât de mult mănâncă sau nu mănâncă bebeluş